Bra virtuell arbetsmiljö med spelregler för mötet

När du håller ett virtuellt möte behöver du tydliggöra hur personer ska göra på mötet. Hur ska de använda kameran och mikrofonen? Hur ställer de frågor? Hur svarar de på frågor? Hur begär de ordet?
Läs mer...
Lyckligare på jobbet

Bra virtuell arbetsmiljö med spelregler för mötet

Wow vad tydlig du är!

Möten behöver syfte och mål samt  en tydlig agenda för att inte upplevas som oproduktiva.Virtuella möten behöver ännu tydligare struktur än möten ansikte-mot-ansikte för att bli bra. Teknikstress är en av de främsta anledningarna att personer får en sämre upplevelse av virtuella möten. Så kom överens om hur ni gör på virtuella möten för att skapa trygghet och öka förutsättningarna för engagemang och kreativitet!
Vill du nörda ner dig ännu mer? Här kommer en referens till forskningsartikeln tipset bygger på: Bang, H., Fuglesang, S. L., Ovesen, M. R., & Eilertsen, D. E. (2010). Effectiveness in top management group meetings: The role of goal clarity, focused communication, and learning behavior. Scandinavian Journal of Psychology, 51(3), 253-261.
Stäng av mikrofonen! Tänkt den tanken när en annan mötesdeltagares tangentbordsknapper hörs? Ska jag svara nu? Kan jag fråga det här? Precis som att vi kommer överens om “arbetsplatsregler”, som vem som tömmer diskmaskinen i fikarummet, för att förebygga konflikter och öka effektivitet - så behöver vi komma överens om regler för vår virtuella arbetsmiljö och våra virtuella möten. Bestäm om kameran ska vara på eller av. Skriv i inbjudan om du vill att personer ska checka in lite innan mötet så att man hinner testa tekniken och småprata lite. Berätta för mötesdeltagarna hur de ställer frågor. Här får du en guide vi skapat med tips på generella spelregler för ett virtuellt möte. Testa att skicka ut den tillsammans med mötesinbjudan och ha som inledande bild på mötet om du visar en presentation. Och om du hellre vill göra en egen, vad ska då stå på den?