Hitta din superkraft

Tänk på ett tillfälle då du kände dig nöjd på jobbet. Vad hade du gjort bra då? Det skvallrar om en kompetens du har. Kan du komma på några arbetsuppgifter som du inte har idag, där denna kompetens skulle komma till nytta? Testa att föreslå dem för din chef eller ditt team.
Läs mer...
Lyckligare på jobbet

Hitta din superkraft

Bra gjort!

Om du blev nyfiken på att läsa mer om hur ni kan främja kreativitet på jobbet så kan du läsa Theresa M. Amabiles skrift "How to kill creativity". Något hon nämner där är vikten av att också ha tydliga mål för arbetsuppgiften. Genom att ge en tydlig riktning för kreativiteten blir vi också mer kreativa. I det här träningstipset kan du testa just det med ditt team. 
Är du verkligen rätt person för jobbet? Professor Teresa M. Amabile har studerat kreativitet i arbetslivet. Enligt henne matchar chefer sällan arbetsuppgifterna mot medarbetarnas kompetens, erfarenhet och preferenser. Ofta har chefen helt enkelt inte tiden att lära känna varje medarbetare på djupet och sedan fundera ut vilken roll som vore bäst lämpad. Det är synd, iaf om målet är att maximera organisationens innovationskraft och medarbetarnas motivation. Eftersom du förhoppningsvis känner dig själv ganska bra så kan du hjälpa chefen på vägen. Förhoppningsvis får du en mer skräddarsydd rollbeskrivning på köpet.