Ta en personlig risk

Testa att säga “Jag vet inte”, “Jag behöver hjälp”, “Jag gjorde ett misstag” eller “Förlåt” till en teammedlem under veckan, istället för att försöka fixa det själv.
Läs mer...
Lyckligare på jobbet

Ta en personlig risk

Hur kändes det att medge att du behöver andra?

Kanske jobbigt. Kanske skönt. Oavsett så behöver vi be andra på jobbet om hjälp, eller söka stöd från dem om vi ska mäkta med dagens krävande arbetsuppgifter.

Edmondson, A. (1999). Psychological safety and learning behavior in work teams. Administrative science quarterly, 44(2), 350-383.
Är du också rädd att andra ska komma på att du egentligen inte kan? Bluffsyndromet innebär att uppleva att man är övervärderad av andra, trots att man är högpresterande. Och är därmed rädd att bli avslöjad som en bluff. Dock visar forskning att framgångsrika team samarbetar och hjälps åt att lösa problem. Harvard Business School professorn Amy Edmondson har visat att psykologisk trygghet är viktigt för att våga söka stöd från sina kollegor. När vi upplever psykologisk trygghet vågar vi medge att vi är mänskliga, och därmed ofullkomliga och kan fela. Se igenom bluffsyndromet och våga testa att ta en personlig risk på lagom nivå!