Var nyfiken på felsteg

Be en kollega att berätta om ett problem som uppstått den senaste månaden. Ställ frågor om vad som hände. Kom på några förslag var på hur ni kan förebygga att samma situation återupprepar sig igen. 
Läs mer...
Lyckligare på jobbet

Var nyfiken på felsteg

Vad lärde ni er?

Skillnaden mellan ett framgångsrikt och ett lågpresterande team ligger inte i antalet misstag utan förmågan att lära av dem. Ni har precis tagit klivet mot att kunna prestera bättre. Hur belönar ni er för denna första framgång? 
Chefen spelar en särskilt viktig roll för den psykologiska tryggheten. Det menar professor Amy Edmondson som studerat teamlärande och psykologisk trygghet. Auktoritära chefer som exploderar i ett raseriutbrott när någon klantat sig skapar otrygghet. Detsamma gäller om chefen bestraffar den som berättar om ett problem, tex genom att signalera att personen är inkompetent. Antalet misstag minskar förstås inte, men fler och fler kommer börja smyga med dem av rädsla för att misstagen ska hållas emot dem. För den som är chef gäller det därför att försöka hålla tillbaka ilskan. Men även kollegor kan bidra till teamets trygghet genom att visa nyfikenhet mot kollegornas misstag. Ställ frågor om vad som hänt och diskutera hur ni kan förebygga att samma situation upprepar sig.