Fira när det går trögt

Välj ut en prioriterad arbetsuppgift för veckan, gärna en som du drar dig för att göra. Planera in hur du ska fira när du gett uppgiften järnet - oavsett vad resultatet blev.
Läs mer...
Lyckligare på jobbet

Fira när det går trögt

Vi firar att du testat detta träningstips med en fanfar!

En annan som är en hejare på att kämpa på även när det är trögt är Habituds grundare Oskar Henrikson. Han badade varje dag i ett år! På vår blogg kan du läsa hans knep för att lyckas, även de kallaste av dagar. 
Jag gjorde verkligen allt jag kunde, men till ingen nytta. Det är lätt att känna sig modfälld om ens ansträngningar inte leder till resultat. När vi lyckats med något så ringer vi gladeligen i säljklockan eller bjuder på go’fika, men det är sällan vi firar ett uteblivet resultat. Inte ens när vi kämpat hårt. Det är våra ansträngningar som tar oss i mål. Beteendeforskaren B. F. Skinner har visat att vi gärna upprepar sådant som leder till positiva konsekvenser, men drar oss från att göra det som leder till negativa konsekvenser eller där önskad konsekvens uteblir. Just därför kan vi bli så modfällda när vi gör något som vi vet är viktigt på lång sikt, men som inte gav resultat just denna gång. För att orka hoppa upp på hästen igen när det går trögt så är det viktigt att fira alla små steg på vägen, även de som inte ledde till önskat resultat.