Feedbackvykortet

Skriv ett vykort till en kollega där du beskriver en situation där personen gjorde något bra och hur det påverkade dig. Du kan börja vykortet med ”När du …” och följa upp med ”Så ledde det till …” och ”då kände jag …” Kan du skicka, lämna eller läsa upp det?
Läs mer...
Lyckligare på jobbet

Feedbackvykortet

Du är så chefig!!

Att hitta konkreta situationer då en kollega gjort något bra är inte alltid lätt. Du kan behöva träna genom att fundera på vad en kollega gör bra för att nå ett mål. När du blir varm i kläderna kan du låta varje gång du ger svepande positiv feedback som ett “bra jobbat” eller “Du är så grym” agera en trigger för att ge mer konkret feedback.
Du är så noggrann! Du är så ambitiös! Du är så slarvig! Låter det som bra feedback? Nej, enligt organisationsforskarna Avraham Kluger och Angelo DeNisi så ska feedback ges på beteenden snarare än egenskaper. I deras analys av mängder av forskning på feedback kunde Kluger och DeNisi bland annat se att negativ feedback som inte handlar om arbetsbeteenden oftare misstogs för personlig kritik. Men om vi ger positiv feedback på egenskaper då? Nej, även om vi ger positiv feedback på egenskaper så innehåller det inte så mycket värdefull information. Det säger inte särskilt mycket om hur du kan bli bättre på ditt jobb. Bättre då att berätta om en konkret situation då en kollega gjort något bra och vad det fick för positiva följder.  Så testa hellre något i stil med: ”Grymt att du förde anteckningar på mötet!”, ”Jag uppskattar att du gjorde en lathund för hur våra användare ska använda sajten!” och ”Du verkar ha missat att lämna in semesteransökan!”.