Fick hela teamet beröm under veckan?

Be alla i teamet räcka upp en hand om de fått positiv feedback under den senaste veckan. Var det inte alla? Försök förbättra er statistik till nästa möte. Överkurs: reflektera över resultatet. 
Läs mer...
Lyckligare team

Fick hela teamet beröm under veckan?

Grymt om ni lyckas få upp alla händer i luften!

Härligt att du kollat om alla i teamet fått positiv feedback under veckan. Denna information kan ni nu använda för att mäta era framsteg. Varför inte sätta ett mål att alla ska känna att de fått positiv feedback varje vecka under några veckors tid? Mellan era teammöten så kan ni fråga varandra hur det går och för den ivrige går det att testa att under en vecka fråga varje dag om kollegorna fått positiv feedback. 
Har du någon gång surfat på internet en måndag på jobbet eller kollat Instagram på toaletten när arbetet är tråkigt? Det är inte så konstigt. Vi vill alla få ständiga belöningar och när jobbet inte är kul söker vi våra kickar på andra ställen. Tänk om vi kan göra teamarbetet roligare än Facebook och Candy Crush genom att göra det riktigt belönande. Så blir jobbet inte bara trevligare utan även bättre. För organisationen Gallup märkte att verksamheter där personer som fått beröm de senaste sju dagarna hade bättre lönsamhet, produktivitet och kundnöjdhet.