Bränn ångesthögen

Finns det saker på din att göra-lista som inte blir gjorda? Ta bort de uppgifter som inte är prioriterade.
Läs mer...
Lyckligare på jobbet

Bränn ångesthögen

Så skönt att slippa tänka mer på dem!

Förmågan att prioritera bort är viktig för att bli effektiv och högpresterande på jobbet. Trots att det ofta är bättre att rensa bland arbetsuppgifterna än att försöka jobba ikapp, så är det svårare. Men träning ger färdighet, så varför inte testa det här tipset som nästa steg. 
Blev du intresserad av att läsa studien? Här kommer referensen till artikeln som ligger till grund för träningstipset:
Thompson, B. M., Kirk, A., & Brown, D. F. (2005). Work based support, emotional exhaustion, and spillover of work stress to the family environment: A study of policewomen. Stress and Health, 21(3), 199-207.
Tycker du också att det är tillfredsställande att beta av en hel att göra-lista? Därför är det irriterande när några punkter på listan aldrig hinns med. Risken är också att vi blir stressade. Särskilt om de där oavklarade uppgifterna hänger samman med att vi har för mycket på vårt bord. I en studie bland australiensiska poliser såg forskarna att poliser vars roll var överbelastad oftare upplevde utmattningssymtom. Utmattningen påverkade i sin tur deras hemmiljö negativt. Vill du ta ett litet steg mot en mer rimlig arbetsbelastning kan du testa att rensa bort några av de uppgifter du planerat men aldrig hinner göra.