Sakta ner tiden med vördnad

Skriv ner tre saker som får dig att känna vördnad i vardagen. Är det att exempelvis stå på toppen av ett berg eller träffa en kändis? Eller att stanna upp och njuta av solen i ditt ansikte? Fundera på!
Läs mer...
Lyckligare på fritiden

Sakta ner tiden med vördnad

Toppen!

Nu har du exempel på hur du kan öva på att ge dig själv mer tid. Prova även gärna att bete dig som en vördnadsfull person. Att hjälpa andra och att välja upplevelser framför materiella produkter kan nämligen öka ditt välmående - läs mer i våra utmaningar Spendera 50 kr på någon annan eller Köp en upplevelse - inte en pryl
Känner du ofta att tiden inte räcker till? Då är du inte ensam. I en amerikansk enkät framkom att 47 procent av deltagarna inte tyckte att de hade tillräckligt tid att hinna med det vardagliga livet. I en serie studier undersökte psykologiforskaren Melanie Rudd och hennes kollegor känslan av vördnad och dess inverkan på vår tidsuppfattning. Bland annat fick testpersonerna se filmer med imponerande landskap. De fann att personer som kände vördnad upplevde att de hade mer tid och var mer tålmodiga. De var även mer villiga att spendera tid på att hjälpa andra och föredrog starkt upplevelser framför materiella produkter och kände större livstillfredsställelse.