Tänk inte på en gul banan

Gör något som för dig mot uppfyllandet av ditt nyårslöfte, samtidigt som du har negativa tankar. Det kan vara att ta en promenad även om du tänker att du inte har tid, eller att tacka nej till en uppgift du tror kommer stressa dig, även om du tänker att den andra personen kommer bli besviken.
Read more...
Happier leisure time

Tänk inte på en gul banan

Hej! Nu har det gått några dagar sedan du kommit igång med ditt nyårslöfte. Hur går det? Kanske har du fått några tankar om att du inte kommer klara av det? Idag ska du därför få träna på att inte tänka på en gul banan. Ansträng dig nu och tänk på vad som helst förutom en stor, gul ekologisk banan. 
Hur gick det? Råkade du tänka på en banan? Du är inte ensam. De flesta försök att kontrollera tankar är dömda att misslyckas. Enligt forskarna Rachman och Da Silva ägnar sig 80 procent av oss människor regelbundet åt att försöka bli av med tankar, särskilt de negativa tankar som i princip allas hjärnor ägnar sig åt att producera, som att vi inte kommer klara av en ny förändring. Men forskningen visar att vi nästan aldrig klarar av att bli av med dessa tankar. Så det är bättre att låta dina egna övertygelser och värderingar bestämma, än dina tankar.