Skuldtyngd när du tittar på TV?

Nästa gång du ser på TV  - gör ditt bästa för att leva dig in i programmet. Om det dyker upp tankar av skuld för att du borde göra något annat, prova att tacka din fantastiska hjärna för att den påminner dig om dina måsten och för sedan tillbaka din uppmärksamhet till TV:n. Varje gång dessa tankar dyker upp, notera att de finns där och flytta tillbaka fokus till programmet. Du behöver slappna av för att ladda dina batterier.
Läs mer...
Lyckligare på fritiden

Skuldtyngd när du tittar på TV?

Kände du dig mer avslappnad?

Det du fått prova är en övning i att styra din uppmärksamhet. Om det inte fungerade helt som du hoppats, var inte orolig. Precis som allt annat behöver vi träna på att fokusera vår uppmärksamhet. Fortsätt träna! Vi människor har en tendens att fastna i tankar på vad vi har gjort eller ska göra senare, vilket gör att vi ofta missar det vi är med om just nu. Det kan påverka din stressnivå och ger dig inte den återhämtning du är ute efter. När du fått möjlighet att slappna av ordentligt har du mer energi att lägga på att få gjort de saker som stressar dig.
Brukar du kolla på TV för att slappna av när du är stressad? Att konsumera media eller göra andra aktiviteter som inte kräver så mycket mental ansträngning kan hjälpa dig att ladda dina mentala batterier. Detta verkar dock inte gälla personer som upplever en hög grad av stress. Enligt en studie av psykologiprofessorn Leonard Reinecke är det personer som är mest stressade som upplever mest känslor av skam eller misslyckande när de använder TV:n för att slappna av. Det leder till att man istället misslyckas med avslappning, trots att det är de som har det mesta att vinna på att ta det lite lugnt.