Hitta ljuspunkterna i mörkret

Välj ut och planera in en aktivitet som får dig att njuta, skratta eller som ger dig en flow-känsla. Kanske att baka, spela tv-spel eller lyssna på musik. 
Läs mer...
Lyckligare på fritiden

Hitta ljuspunkterna i mörkret

Härligt!

Vi mår bra av att njuta av tillvaron och dela goda stunder. När vi mår bra återhämtar sig kroppen, vi blir mer kreativa och sociala och lär oss lättare nya färdigheter, som kan komma väl till pass när vi har dagar då allt känns motigt. Testa att strukturera din dag runt det du njuter av, för att säkerställa att du kommer genomföra den härliga aktiviteten.
 
Har du hört talesättet “att ta det onda med det goda”? Forskning visar att det ligger mer i uttrycket än vad man först kan tro. Personer som är bra på att hantera motstånd är nämligen skickliga på att uppleva positiva känslor, även när de befinner sig mitt uppe i en motgång. Vid stresspåslag i kroppen kan positiva känslor underlätta för återhämtning efter en ansträngning. De positiva känslorna hjälper oss också att hitta en mening i den utmanande situationen och kan vara en viktig kraftkälla för att orka hantera en prövande situation. Så ju mer vardagens krav kryper inpå dig – desto viktigare är det att aktivera sig och göra trevliga saker.