Curla för hjärnans bättre mående

Testa att under dagen skriva upp tre trevliga saker som du gjort idag, samt hur du själv bidrog till att de genomfördes.
Läs mer...
Lyckligare på fritiden

Curla för hjärnans bättre mående

Yay!

Psykologiprofessor Martin Seligman såg att personer som vid dagens slut gör denna övning blev både lyckligare och mindre deprimerade. Han menar att det handlar om att hjälpa hjärnan styra om fokus från det som inte fungerar till det som fungerar bra. Bonus: vill du lära dig ännu mer kan du kika på när Katarina pratar om detta i Aftonbladet TV
Tänk tillbaka på ditt senaste utvecklingssamtal: minns du alla de saker du fick beröm för, eller det enda som du blev kritiserad för? Det är lätt att tro att trevlig och otrevlig information uppfattas lika starkt av oss. Men här håller vår hjärna inte riktigt med. Obehaglig och negativ information är högre prioriterat än trevlig och positiv information. Neuroforskaren Rick Hanson säger till och med att hjärnan fungerar som ett karborrband för negativa upplevelser och som teflon för positiva. Hans uttalande backas upp av robust forskning, och gör det än viktigare att du själv hjälper hjärnan uppmärksamma det goda som händer i vardagen.