Hösten efter pandemin - omtag eller nytag?

Qsdeqjw13p7bhnjxspuv Kristin ÖsterÅh, det ska bli spännande att följa er resa!

Vad härligt, nu är du igång. Från och med nästkommande måndag kommer du att få ett litet tips skickat till din mejl. Du ska redan nu ha fått en sammanfattning av alla tipsen skickad till dig. Här följer också en kort sammanfattning av övningarna och deras tänkta syfte.

I de två första tipsen får ni träna på att dra lärdomar från våren. Träningstipset Återvinn framgångsfaktorerna med team debrief handlar om att identifiera framgångsfaktorer från vårens arbete, så att ni kan återanvända dem i höstens projekt. För vi hoppar så gärna till att leta utvecklingspotential och då riskerar vi att missa det vi gjorde bra. I övningen veckan efter däremot, Hinderhopparen, så får ni just träna på att lära er av misstag.

När ni gjort dessa övningar tror vi att ni är redo att sätta ett nytt mål för hösten. Har omständigheterna förändrats avsevärt så kan vi nämligen behöva uppdatera målen. Därför har vi lagt in träningstipset Navigera rätt när omvärlden förändras 
Slutligen så kommer vi till hösten behöva hantera det faktum att vissa vill jobba på distans, och andra inte. Det är också osäkert när vi helt och hållet kan återgå till den fysiska arbetsplatsen. I övningen Vaccin mot (video)mötesdöden får ni en chans att analysera när videmöten är hjälpsamma, och när andra mötesformer är att föredra.

Vi har precis gått igenom en turbulent vår där planer ställdes på ända och vi var tvungna att hitta nya arbetssätt. Ur denna period har det troligen kommit både bra och dåliga saker. Även om det säkert var tråkigt att ställa in en planerad konferens så kanske ni lärde er något av att behöva rannsaka och prioritera i verksamheten. Och visst har det varit häftigt att se hur många på mycket kort tid lyckades ställa om till att utföra helt nya arbetsuppgifter, till exempel genom att gå in och stötta upp i vården. Så hur ser vi till att dra lärdomar och skörda vinsterna från den vår som varit, samtidigt som vi blickar framåt och tar ett nytag - inte omtag - i höst?
En närliggande diskussionsfråga gäller förstås hemmakontorets fortlevnad. Många har tyckt att det varit tufft att jobba på distans och är mäkta trötta på opersonliga videokonferenser. De längtar till att få återvända till kontoret. Andra har njutit av att slippa pendla och hoppas på att kunna fortsätta jobba en del hemifrån även när restriktionerna lättar. Hur syr vi ihop dessa spretande viljor när vi åter ska börja samarbeta efter semestern? 
I denna kurs får du fyra förslag på diskussioner som du med fördel kan ta med ditt team såhär i uppstarten inför hösten. De handlar om att kalibrera kikarsiktet och rikta det mot nya mål i höst, och att ta avstamp i det vi lärt oss under våren för att snabbare kunna ta oss dit. 

Vill du inte längre fortsätta kursen? Du kan avanmäla dig när du vill.

Psykologiska träningstips i kursen

Skaffa Habitud Pro för att se träningstipsen i kursen!

Skaffa Habitud Pro