Designa din jobbhöst - en mjukstart efter semestern

Kristin Öster

Har du också legat i hängmattan och funderat över de vägval du gjort hittills? Arbetsuppgifter som var ens högsta prio i våras känns ofta inte lika betydelsefulla efter en längre paus. Kanske är du en av de som fann inspiration i ett av sommarpraten och funderar på om du borde ta din karriär i en ny riktning. Snart är den första jobbdagen här och med det är det dags att rycka upp sig ur semesterlunket, skjuta våra funderingar åt sidan och istället rivstarta höstens verksamhet. Eller? 
Nej, kontrasten mellan semester och arbete behöver faktiskt inte bli så stark. Istället för att lägga dina semesterfunderingar åt sidan kan du dra nytta av dem när du nu ska designa hur din kommande jobbhöst ser ut. En del beslut kring roll och arbetsuppgifter ligger förstås hos chefen. Men det finns också mycket som du kan göra för att påverka hur din arbetsdag ser ut. Inte minst kan du ge förslag till chefen. I den här kursen får du fyra tips på övningar som hjälper dig att designa om din arbetsroll så att den passar dig bättre. Men allra först tar vi och mjukstartar jobbhösten med en enkel “kom-igång-övning”.
Klicka på starta kurs så kör vi igång! Då får du även veta mer om övningarna och varför de är bra att göra såhär i uppstarten efter semester. 

Do you no longer want to participate in the course? You cancel the course whenever you like.

Exercises in the course