Designa din jobbhöst - en mjukstart efter semestern

Qsdeqjw13p7bhnjxspuv Kristin ÖsterFint, du förtjänar en mjukstart

Från och med nästkommande måndag kommer du att få ett litet tips skickat till din mejl. Du ska redan nu ha fått en kort sammanfattning av alla tipsen skickad till dig. Här följer också en mer utförlig sammanfattning av övningarna och vad de kan hjälpa dig med:

Tog det ett tag innan du lyckades varva ner efter att precis gått på ledighet? På samma sätt tar det lite tid innan vi är tillbaka till samma produktiva jag som innan semestern. Mjukstarta första jobbdagen genom att ge dig själv några mycket enkla arbetsuppgifter och på så sätt Stävja din inre kritiker med ett tydligt mål
Under semestern får vi tid att tänka på jobbet och vad vi vill. Kanske upptäcker du att vissa arbetsuppgifter passar dig och andra inte. Varför inte göra en snabb översyn och kanske byta några uppgifter med en kollega? Testa i övningen Byt jobb med kollegan
Vi kommer inte undan att alla arbetsroller, hur roliga de än är, också innehåller några sega arbetsuppgifter. Men med några psykologiska knep kan vi göra dem lite mer motiverande. Till exempel kan vi Fira när det går trögt
När du låg där i hängmattan kände du kanske att du inte kommer helt till din rätt på jobbet. Vilka är egentligen dina superkrafter och hur kan du dra större nytta av dem?
Har du några arbetsuppgifter kvar från våren som fortfarande ligger och skräpar? Ta chansen att göra en storstädning inför hösten och stryk några av de uppgifterna som ändå aldrig hinns med. Bränn ångesthögenhelt enkelt.  
Har du också legat i hängmattan och funderat över de vägval du gjort hittills? Arbetsuppgifter som var ens högsta prio i våras känns ofta inte lika betydelsefulla efter en längre paus. Kanske är du en av de som fann inspiration i ett av sommarpraten och funderar på om du borde ta din karriär i en ny riktning. Snart är den första jobbdagen här och med det är det dags att rycka upp sig ur semesterlunket, skjuta våra funderingar åt sidan och istället rivstarta höstens verksamhet. Eller? 
Nej, kontrasten mellan semester och arbete behöver faktiskt inte bli så stark. Istället för att lägga dina semesterfunderingar åt sidan kan du dra nytta av dem när du nu ska designa hur din kommande jobbhöst ser ut. En del beslut kring roll och arbetsuppgifter ligger förstås hos chefen. Men det finns också mycket som du kan göra för att påverka hur din arbetsdag ser ut. Inte minst kan du ge förslag till chefen. I den här kursen får du fyra tips på övningar som hjälper dig att designa om din arbetsroll så att den passar dig bättre. Men allra först tar vi och mjukstartar jobbhösten med en enkel “kom-igång-övning”.
Klicka på starta kurs så kör vi igång! Då får du även veta mer om övningarna och varför de är bra att göra såhär i uppstarten efter semester. 

Vill du inte längre fortsätta kursen? Du kan avanmäla dig när du vill.

Psykologiska träningstips i kursen

Skaffa Habitud Pro för att se träningstipsen i kursen!

Skaffa Habitud Pro