8 träningstips för julmagi

Bhovi5geb8wuhabj2o0c Gustav NilssonGod jul!

För dig som vill veta lite mer: De åtta principer som denna julkalender baseras på är: 1. tydlig grupp med tydligt mål 2. rättvis fördelning mellan insats och ersättning 3. rättvist och inkluderande beslutsfattande 4. uppföljning av överenskomna beteenden 5. graderade sanktioner för ohjälpsamma beteenden 6. snabb och rättvis konflikthantering 7. mandat till självbestämmande och 8. koordinering med andra grupper. 
Ibland har man tur och får en riktigt magisk jul, där man känner gemenskap och myser ihop. Och ibland har man otur. De allra flesta har blandade erfarenheter av julen. Frågan är, kan man på något sätt påverka sannolikheten för att få julmagin? 

När det kommer till kritan handlar julen om att samarbeta för att få ett härligt julfirande. Just när det gäller samarbete finns det lyckligtvis väldigt mycket forskning. Att träna på att samarbeta kan väsentligt minska julstressen och öka julgemenskapen. 
Den här julkalendern baseras på boken Ensam eller stark, som utgår från nobelpristagaren Elinor Ostroms åtta principer för ett hållbart samarbete. Dessa principer har visat sig gynnsamma i alla möjliga sammanhang - i en arbetsgrupp, en idrottsförening eller en familj som planerar julfirandet. Du kommer i julkalendern att få ett träningstips per princip, sammanlagt åtta stycken fram till jul. 

Utmaningar i kursen

Logga in för att se utmaningarna i kursen! Du får även vårt nyhetsbrev med de mest populära utmaningarna.

Logga in på Habitud