Återhämtning med hurkle-durkle

Tilde Egebrand

Har du någon gång stannat och dragit dig lite längre i sängen istället för att göra något av det där som du “måste” eller “borde” göra? Då har du ägnat dig åt hurkle-durkle!
Hurkle-durkle är ett skotskt uttryck som trendar på sociala medier som betyder: att stanna i sängen och dra sig när en borde vara uppe och göra annat. Betydligt mycket trevligare och positivt klingande begrepp jämfört med fenomenets andra namn: bedrotting (att ruttna i sängen). Det finns något mer proaktivt i hurkle-durkle. Eleanor McGlinchey, doktor i psykologi, menar att hurkle-durkle kan vara ett sätt att ta kontroll över hur du startar din dag och inte fastnar direkt i de yttre krav som ställs på dig. Shelby Harris, doktor i psykologi, beskriver att hurkle-durkle kan vara en gynnsam återhämtningsstrategi i lagom mängd. Lite uppfriskande att något mer kravlöst får ta utrymme i vårt polerade sociala medier-landskap. 
Vi som gör Habitud är för alla trender som hjälper oss att se återhämtning för vad det verkligen är: en nödvändighet för att vara hållbara över tid. Kanske att vi också kan gå från att se fikarasten som ‘att lata sig i fikarummet’ till att ‘ta en hållbarhetsfika med stöttande kollegor’. I denna kurs kommer du att få fyra övningar för att träna på att inspirera och inspireras till återhämtning.

Do you no longer want to participate in the course? You cancel the course whenever you like.

Exercises in the course