Fokuserade och roliga möten

Alexander Fredriksson

En stor del av vår arbetstid går till att sitta i möten. Fantastiskt, vi träffar våra kollegor ofta! Detta borde vara något som bidrar till lyckliga organisationer. Men tyvärr är det sällan så. Istället upplever många medarbetare att möten är något negativt. Enligt forskning är bristande fokus, irrelevanta utsvävningar och diskussioner om sidospår, en av de främsta faktorerna som anställda upplever förpestar möten.

CIA, den amerikanska underrättelsetjänsten känner till detta. 1944 lanserade de ett nytt vapen. Ett vapen olikt alla andra, riktat mot hjärtat av fiendens strategi. De skapade en manual för hur man förstör och förpestar möten. Ta upp irrelevanta ämnen, ta upp mycket talartid och riv upp beslut från tidigare möten är några av punkterna i manualen.

Känner du igen något av detta från era möten? Med stor sannolikhet gör du det, men troligtvis har ni inte en CIA-agent hos er. Utan faktum är att det är lätt att själv falla in i dessa beteenden. Lyckligtvis finns det saker man kan göra för att undvika detta och istället behålla fokus. Den här kursen innehåller fem träningstips kring hur ni kan skapa fokuserade och roliga möten i er organisation. Det fantastiska är nämligen att fokus och nöje inte står i kontrast till varandra. Forskningen visar att fokuserade möten leder till högre tillfredsställelse hos medarbetarna.

Do you no longer want to participate in the course? You cancel the course whenever you like.

Exercises in the course