Återhämtning = Candy Crush?

Hitta en rolig ritual som markerar att arbetsdagen är slut. Till exempel genom att ta 5 minuter till att göra något du tycker är kul, som ett mobilspel, på bussen från jobbet eller direkt när du kommer hem.
Läs mer...
Lyckligare på fritiden

Återhämtning = Candy Crush?

Bra jobbat!

Genom att träna på att lämna jobbet på kontoret, kan du få bättre återhämtning när du är hemma. Om det är mindfulness, mobilspel, eller något helt annat som hjälper dig att “logga ut” spelar mindre roll. Prova dig fram och se vad som passar dig bäst! Du kan även prova vårt träningstips Lämna påträngande jobbtankar i fred.
Händer det att du fortsätter tänka på jobbet när du kommer hem? Psykologiforskaren Emily Collins ger mobilspel som förslag för att komma på andra tankar. I en studie undersökte Collins om mobilspel kunde hjälpa deltagarna att återhämta sig efter en arbetsdag. Resultaten visade att de som tyckte mobilspelet var kul, hade bäst återhämtande effekt av spelandet. Hon drog slutsatsen: för att en återhämtande aktivitet ska vara energigivande, ska den vara underhållande och rolig att göra.