Bjussa på era störiga stunder

Tänk på ett tillfälle när du själv har gjort något som inte gynnat klimatet på din arbetsplats. Hur tror du att ditt beteende kan ha påverkat dina kollegor? Låt alla i teamet fundera självständigt kring detta under några minuter. Gå sedan varvet runt och dela med er av era exempel. Kom ihåg att tacka varandra för att ni vågar vara öppna med era tillkortakommanden. 
Läs mer...
Lyckligare team

Bjussa på era störiga stunder

Modigt!

Genom att våga vara öppna mer era misstag, sätta dem i relation till vilka konsekvenser de får och att tacka varandra så bidrar ni till att öka den psykologiska tryggheten i gruppen. Härligt, eller hur? 
Har du någon gång slösurfat på jobbet eller låtsas vara stressad för att slippa arbetsuppgifter? Eller har du kanske någon gång begått misstag relaterade till din arbetsroll? Alla gör vi ibland beteenden som inte är speciellt produktiva eller lyckade. Som det gamla talesättet säger: även solen har sina fläckar. 
Forskaren Amy Edmondson som studerar psykologisk trygghet fann att det begås färre misstag i team där personalen tillåts och uppmuntras att dela med sig av sina misstag. Ett tillåtande klimat där det känns tryggt att dela med sig av sina brister gör att vi lättare lär oss av våra misstag och möjliggör även att lära av varandras misstag.