Din hundrade födelsedag

Skriv ner vad fyra viktiga personer säger om dig på din 100-årsdag. Kan du hitta gemensamma teman i vad de säger? Teman som är dina värderingar?
Read more...
Happier leisure time

Din hundrade födelsedag

Föreställ dig din födelsedag. Din hundrade födelsedag! Alla du känner är här: släktingar, vänner, arbetskollegor, familj, alla partners du haft, vänner från föreningar, studier och barndom. Ni skålar, skrattar och äter tårta. Plötsligt ska det hållas tal. Till din ära. Fyra viktiga personer har anmält sig: en person från ditt arbetsliv, en från fritidslivet, en person som betytt mycket för din hälsa samt en person du haft en viktig relation med. Ljudet av en gaffel som slår mot ett vinglas hörs samtidigt som alla gäster tystnar och den första personen går upp. Kan du bestämma dig för vem det är? Vad vill du att personen ska säga om dig? Sedan går de andra upp, en efter en. Vad vill du att de säger om dig?
 
 Det du vill att de ska säga om dig, det skvallrar om vem du vill vara. Det berättar något om vad som är viktigt för dig. Kanske vill du att talarna säger att du är omtänksam, noggrann och professionell. Då kan de tre orden fungera som vägledande värderingar att vända sig till när saker inte blir som du tänkt dig.

More psychological training tips

Show more training tips