Psykologin bakom hur du lär dig vad som helst!

10156136827030111 Sophie BrömsterDags att duga åt dig som en svamp!

Du har nu fått ett mejl med en översikt av alla utmaningar i kursen. Varje morgon i fem dagar kommer du att få en utmaning skickad till din mejl. Försök att göra den under dagen. När du klarat den klickar du på texten "Jag har klarat utmaningen" så får du fler tips. Du kommer även kunna se hur många av kursens 5 utmaningar du gjort.

På vårt instagram-konto @minhabitud kan du få inspiration och följa med när Veckans Vanebrytare testar på utmaningarna i sin vardag. Kommentera också gärna om hur det har gått för dig att göra de olika träningstipsen.
Det finns många saker som vi kan och vill lära oss. Kanske handlar det om att lära sig att dansa lindy hop, prata klingonska eller att designa broschyrer. Oavsett vad vi vill lära oss så kan vi fråga samma sak: hur ska jag gå tillväga för att nå dit? 
De australiensiska forskarna John Hattie och Gregory Yates har sammanställt forskning om lärprocesser i boken “Hur vi lär”. Veckans kurs är inspirerad av boken och kommer ge dig fem psykologiska träningstips på vägen mot det du vill lära dig. Du kommer bland annat att få träningstips om hur lärandet kan underlättas av feedback. Hattie och Yates poängterar att en av de viktiga principerna för lärande handlar just om att vi får hjälp av anvisningar, korrigeringar och positiva exempel när vi lär oss. 
Klicka på "Starta kurs". Om du inte är medlem sedan tidigare på Habitud.se kommer du få chans att anmäla dig via Facebook eller via din mejladress. Det är gratis och inget du gör här kommer postas på Facebook.

Vad är du sugen på att lära dig?

Utmaningar i kursen

Logga in för att se utmaningarna i kursen! Du får även vårt nyhetsbrev med de mest populära utmaningarna.

Logga in på Habitud