Förstår du vad du känner?

Gckrj7fpovlhamxfxsgr Oskar HenriksonFörstå glasburken av känslor!

Fint att du vill utforska dina känslor! Jag valde att skriva denna kurs för att jag själv hade ett behov av att utforska vad jag känner efter en härlig sommar. Pinga gärna mig oss Instagram eller twitter på @minhabitud med dina känsloreflektioner så kan vi göra det här tillsammans. 
Du behöver inte lyda dina känslor. Det sa jag i min föreläsning för TEDx Visby i Almedalen, men ibland kan det vara svårt att ens veta vad man känner. Jag pratade om att acceptera vissa känslor. Men hur ska jag veta vilka känslor jag behöver acceptera när jag inte vet vilka känslor jag upplever? Enligt forskaren Paul Ekman har alla människor sex grundkänslor, ett slags grundfärger, och en start  kan vara en start att lära känna dem. I den nya boken How emotions are made menar Lisa Feldman Barrett att vårt känsloliv är betydligt mer komplicerat än så. Hon menar att hur vi uttrycker oss kring känslor är väldigt beroende av kultur och att känslor har lika många nyanser som färger. Att bara tro att det finns en blå eller en arg, som upplevs samma för alla människor i alla kulturer, tycker hon är problematiskt. 
I denna kurs kommer du få möjlighet att lära känna dina känslor bättre. Du får lära dig att sätta ord på dina grundkänslor och hitta flera nyanser som blivit populära på senare år. Känslor som skam och beundran. 

Vill du inte längre fortsätta kursen? Du kan avanmäla dig när du vill.

Psykologiska träningstips i kursen

Skaffa Habitud Pro för att se träningstipsen i kursen!

Skaffa Habitud Pro