Spring inte ifrån ditt hjärta

Arbeta samtidigt som du har negativa tankar eller känslor. Om du inte har några negativa upplevelser för tillfället kan du testa att tänka på något som brukar göra dig upprörd och se hur det påverkar ditt arbete.
Read more...
Happier at work

Spring inte ifrån ditt hjärta

Det är lätt att börja undvika det som är gör ont. När vi var små fick vi lära oss att undvika alla faror, att inte hålla i vassa knivar eller ta på varma plattor. Men vad händer när vi försöker använda undvikande som teknik för att hantera smärtsamma tankar och känslor? Vi inleder en kamp vi inte kan vinna. Har du någonsin försökt springa ifrån ditt bultande hjärta eller försökt att låta bli att tänka på en besvärande tanke? Risken är att känslan och tanken slår tillbaka med ännu mer kraft ju mer vi försöker bli av med den. 
Psykologiprofessor Frank Bond studerar förmågan att arbeta samtidigt som vi besväras av tankar och känslor. Han har funnit att vi presterar bättre, har bättre mental hälsa och att vi snabbare lär oss nytt på jobbet om vi har en stark förmåga att acceptera ovälkomna inre upplevelser.