Löften om din 100e födelsedag

Skriv ner vad fyra viktiga personer säger om dig på din 100-årsdag.Kan du hitta gemensamma teman i vad de säger? Det du vill att de ska säga om dig, det skvallrar om vem du vill vara. Det berättar något om vad som är viktigt för dig. Kanske vill du att talarna säger att du är omtänksam, närvarande och inspirerande. Då kan de tre orden fungera som vägledande värderingar för att välja ett meningsfullt nyårslöfte.
Läs mer...
Lyckligare på fritiden

Löften om din 100e födelsedag

Grattis på födelsedagen!

Hur kändes det att skriva ner vad fyra viktiga personer säger om dig på din 100-årsdag? Kunde du hitta gemensamma teman i vad de säger? Kan du hitta något som skvallrar om vad du värderar i livet? Övningen ingår i det vetenskapligt utprövade program av Acceptance and Commitment Traning (ACT) som visat sig bland annat minska stress. Hur påverkade det dig? Vilket område är du längst ifrån idag? Du kanske kan inspireras av detta när det gäller att hitta ditt nyårslöfte?
Vissa förändringar i livet gör vi för att någon annan vill det eller för att vi känner att vi “borde”. Men för att lyckas med en förändring är det bäst att utgå från sig själv - vad är viktigt för just dig? Ett knep som kan hjälpa dig att välja riktning och öka chansen för ett nyårslöfte som du kan hålla är att föreställa dig din hundrade födelsedag! Alla du känner är där: släktingar, vänner, arbetskollegor, familj, före detta partners och studiekamrater. Ni skålar, skrattar och äter tårta. Plötsligt ska det hållas tal. Till din ära. Fyra viktiga personer har anmält sig: en person från ditt arbetsliv, en från fritidslivet, en person som betytt mycket för din hälsa samt en person du haft en viktig relation med. Ljudet av en gaffel som slår mot ett vinglas hörs samtidigt som alla gäster tystnar och den första personen går upp. Kan du bestämma dig för vem det är? Sedan går de andra upp, en efter en. Vad säger de?