Vad Super Mario kan lära oss om feedback

39139d47bd9be4fd18fc0ecc338787e8 Habitud TeamHärligt att du är igång!

Vi märker verkligen att de som testar någon av våra utmaningar innan vi ses för en workshop får ut mycket mer av dem. Hur många utmaningar klarar du? Vi ses! 
TV-spel överöser sina spelare med positiv feedback och fängslar miljontals personer varje år. Varför är arbetsplatsen inte lika beroendeframkallande? Vilka lärdomar kan vi dra från TV-spelens värld för att göra våra organisationer mer välfungerande? Denna minikurs är för dig som ska gå workshopen Vad Super Mario kan lära oss om feedback. För att få ut mesta möjliga av workshopen får du möjlighet att göra upp till tre föruppgifter, utmaningar, som kopplar till föreläsningens tre delar:
1. Vara smart eller arbeta hårt?
Det är bättre att ge feedback för ansträngning än genom att säga att en person är smart eller duktig. I den första delen kommer vi arbeta med att ta fram väldigt konkreta beteenden kring det som är viktigt för er. Exempelvis kan ”Visa förtroende för varandra” exemplifieras med ”Ställ en följdfråga till en kollega som föreslår något som du inte håller med om”.
2. Istället för instruktioner
Varför finns det så sällan instruktioner i spel? För att positiva konsekvenser är starkare när det kommer till att skapa beteendeförändring. Bäst är det när vi själva tar reda på vad som är belönande för oss. När vi väl har konkreta beskrivningar av vad målbilden innebär är det lättare att skapa den positiva feedbacken som skapar den uppmuntrande kulturen som uppfyller målbilden.
3. Fem gånger mer positiv feedback
Vi människor har lätt att ta till oss av negativ information. Genom att fokusera fem gånger så mycket på positiv feedback kan vi väga upp detta.
Läs mer om våra workshops här.
Välkommen! 

Utmaningar i kursen

Logga in för att se utmaningarna i kursen! Du får även vårt nyhetsbrev med de mest populära utmaningarna.

Logga in på Habitud