Det psykologiska gymmet

Välkommen! Vi postar varje dag ett nytt vetenskapligt grundat träningstips. De kan du använda för att träna dig själv eller din organisation till ett hållbart välbefinnande och en positiv arbetsmiljö. Hör av dig till oss om du vill se hur vi kan hjälpa er organisation.
Träna dig själv Träna organisationen
Visa fler utmaningar

Kurser

Tänk inte på en gul banan

Till kursen
Det är svårt att påverka tankar och känslor. Har du någon gång försökt att inte tänka på en gul banan? Eller försökt att inte vara nervös när du ska hoppa bungy jump? Då förstår du detta. Denna minikurs är för dig som ska gå workshopen "Tänk inte på en gul banan - om att hantera tankar, känslor och beteenden i tider av förändring" För att få ut mesta möjliga av workshopen får du möjlighet att göra upp till tre föruppgifter, utmaningar, som kopplar till föreläsningens tre delar: 1. Tankar och känslor är svåra att påverka 2. Förändra det du kan: dina beteenden 3. Välj vilka beteenden du vill förändra med vägledning av värderingar Dispositionen utgår från Sinnesrobönen: "Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och visdom att förstå skillnaden". En i grunden religiös bön som fungerar även för ateister. Den första utmaningen handlar om att acceptera tankar och känslor genom att skapa distans till dem. Den andra handlar om att påverka det du kan: dina beteenden. Detta genom att göra det som är viktigt för dig oavsett vad du känner. De sista utmaningen hjälper dig att förstå skillnaden mellan vad du kan acceptera och vad du borde agera på med hjälp av värderingar. Du får mer kläm på dessa genom att tänka på sista dagen på ditt jobb.  Ska du inte gå på denna worksop men blir nyfiken på om det kan vara något för er organisation? Läs mer om våra workshops här. 

Vad Super Mario kan lära oss om feedback

Till kursen
TV-spel överöser sina spelare med positiv feedback och fängslar miljontals personer varje år. Varför är arbetsplatsen inte lika beroendeframkallande? Vilka lärdomar kan vi dra från TV-spelens värld för att göra våra organisationer mer välfungerande? Denna minikurs är för dig som ska gå workshopen Vad Super Mario kan lära oss om feedback. För att få ut mesta möjliga av workshopen får du möjlighet att göra upp till tre föruppgifter, utmaningar, som kopplar till föreläsningens tre delar: 1. Vara smart eller arbeta hårt? Det är bättre att ge feedback för ansträngning än genom att säga att en person är smart eller duktig. I den första delen kommer vi arbeta med att ta fram väldigt konkreta beteenden kring det som är viktigt för er. Exempelvis kan ”Visa förtroende för varandra” exemplifieras med ”Ställ en följdfråga till en kollega som föreslår något som du inte håller med om”. 2. Istället för instruktioner Varför finns det så sällan instruktioner i spel? För att positiva konsekvenser är starkare när det kommer till att skapa beteendeförändring. Bäst är det när vi själva tar reda på vad som är belönande för oss. När vi väl har konkreta beskrivningar av vad målbilden innebär är det lättare att skapa den positiva feedbacken som skapar den uppmuntrande kulturen som uppfyller målbilden. 3. Fem gånger mer positiv feedback Vi människor har lätt att ta till oss av negativ information. Genom att fokusera fem gånger så mycket på positiv feedback kan vi väga upp detta. Läs mer om våra workshops här.
Logga in på Habitud

Logga in för att kunna anta utmaningar och få feedback på de du gjort! Du får även vårt nyhetsbrev med de mest populära utmaningarna.